ŠOKANTNE TVRDNJE

Juventusov fudbaler u raljama ovisnosti: Noćima ne spavam, dužan sam tri miliona eura, žele mi noge slomiti

Nikolo Fađioli je suspendovan na sedam mjeseci zbog ilegalnog klađenja, a objasnio je i sve svoje muke

Fađioli: Posuđivao za Rolexe. Twitter

N. H.

18.10.2023

Nikolo Fađioli (Nicoo Fagioli), 22-godišnji fudbaler Juventusa, ove sezone više neće igrati fudbal jer je suspendovan na sedam mjeseci zbog klađenja na ilegalnim platformama, a italijanski mediji su objavili dio njegovog svjedočenja istražiteljima.

- Najgore razdoblje je bilo u martu i aprilu ove godine. Na utakmici protiv Sasuola napravio sam tehničku grešku i bio sam zamijenjen. Prilikom izlaska sam plakao zbog dugova - oni su u septembru 2022. godine bili 250 hiljada eura, a u tom trenutku su došli do 2,7 miliona. Noćima nisam spavao zbog toga – rekao je mladi Italijan.

Fađioli je objasnio kako je to sve počelo u ljeto 2021. godine, dok je bio na pripremama mlade italijanske reprezentacije.

- Vidio sam kako se Sandro Tonali kladi, ne znam na koji sport. On mi je objasnio kako se mogu i ja uključiti, a da tragovi ne budu vidljivi. Od tada sam se počeo kladiti, a i ostali su to radili. Nisam se brinuo zbog toga što je to ilegalno, a Tonali mi je i registrirao prvi račun – dodao je Fađioli, rekavši da su dugovi sve više rasli.

- Nisam mogao povući više novca sa svog računa kojeg kontrolira moja majka pa sam počeo pitati saigrače da mi posude novac. Oni nisu znali zbog čega tražim posudbu, rekao sam im da mi treba da kupim nekoliko Rolex satova. Još dugujem Federiju Gatiju 40 hiljada eura, a dužan sam i Raduu Dragušinu – kazao je Fađioli.

Italijan je objasnio i kako se „navukao na klađenje“.

- Kao fudbaler imaš mnogo slobodnog vremena, a kada sam jednom iskusio uzbuđenje klađenja, postao sam kao opsjednut. Kladio sam se na fudbal i tenis, nikada ne Juventus ili Kremonese – prenose italijanski mediji.

Inače, Fađiolijeva plaća u Juventusu iznosi 1,8 miliona eura bruto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.