SELEKTOR "ZMAJEVA"

Milošević: Neće biti lako, ovdje nema favorita, možemo biti umjereno zadovoljni

Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Euro, kazao je Savo Milošević

Selektor Savo Milošević. N/FS BiH

N. H.

23.11.2023

Fudbalska reprezentacija BiH će u baražu za Euro igrati protiv selekcije Ukrajine. Polufinalni susret je na programu 21. marta, a "Zmajevi" će biti domaća selekcija u tom susretu, kao i u eventualnom finalu. 

Nakon žrijeba, selektor Savo Milošević je govorio o protivniku i tome koliko je zadovoljan žrijebom. 

- Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je što smo u prvom polufinalu izvukli jednu od najjačih ekipa koja se nalazi među ovih 12. To će biti jako težak meč. Znamo svi kvalitete Ukrajine. 

Mogla je vrlo lako da se kvalifikuje kroz grupu. S druge strane, imamo priliku da igramo kući i prvu i, nadam se, drugu utakmicu. Što jeste prednost u ovakvim utakmicama. Možemo biti umjereno zadovoljni. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Euro. To je velika stvar. 

Neće biti lako, a znali smo da neće biti lako, bez obzira na protivnike. Ovakav tip baraža je uvijek komplikovan. Na jednu utakmicu je jako teško, psihički i fizički zahtjevno. Tu nema favorita - kazao je selektor Milošević.

Također, žrijeb je prokomentarisao direktor "A" reprezentacije Zvjezdan Misimović.

- Poznajemo Ukrajinu, igrali smo s njima u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Po imenima su najteži protivnik. Imamo prednost igranja kući. Ako već moramo igrati protiv Ukrajine, bolje je što smo ih dobili u polufinalu. Do nas je. Nadam se da će biti pun stadion - rekao je Misimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.