OPTUŽEN ZA SILOVANJE

Nezapamćeni prizori u Barceloni: Dani Alves nakon više od godinu dana u pritvoru došao na sud

Španski javni tužitelj traži devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako se pokaže krivim

Alves: Uhapšen u januaru prošle godine. AP

E. Ć.

5.2.2024

Nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Brazila Daniju Alvesu (40) počelo je suđenje u Barceloni zbog seksualnog zlostavljanja žene u noćnom klubu.

Suđenje bi trebalo trajati do srijede, a Dani Alves optužen je za silovanje 31. decembra 2022. godine. On je uhapšen u januaru prošle godine te se od tada nalazi u istražnom zatvoru.

Na samom početku brazilski fudbaler je negirao bilo kakav seksualni odnos sa ženom za koju je ujedno izjavio da je ne poznaje. Kasnije je navodio kako je spolni odnos bio sporazuman te da je na početku govorio drugačije kako bi zaštitio brak.

Španski javni tužitelj traži devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako se pokaže krivim, uz odštetu u vrijednosti od 150.000 eura.

Odvjetnici žene koja tvrdi da je Alves silovao traže najmanje 12 godina zatvora za proslavljenog fudbalera.

Suđenje ove sedmice bi trebalo uključivati svjedočenje Danija Alvesa, navodne žrtve te još tridesetak osoba. Žrtva bi trebala svjedočiti iza paravana te bi se pritom iskrivio njen glas u svrhu zaštite identiteta.

Dani Alves je za reprezentaciju Brazila odigrao 126 utakmica i dao je osam golova. U klupskoj karijeri je nosio dresove Bahija, Sevilje, Barcelone, Juventusa, PSG-a, Sao Paula i UNAM-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.