PROMJENE NA SAN SIRU

Navijači Milana protiv dovođenja novog trenera: On nije opcija

Na društvenim mrežama su pokrenute peticije sa ciljem da se skupi što više potpisa protiv dovođenja Lopetegija u Milan

Lopetegi. PlatformaX

Di. R.

30.4.2024

Glavna tema u Milanu posljednih nekoliko dana jeste potraga za novim trenerom, nakon što je Stefano Pioli imao sezonu bez osvojenog trofeja. Uspjeli su ostvariti plasman u Ligu prvaka ali očigledno to nije bilo dovoljno, pa će Pioli na kraju sezone potražiti novi angažman.

Ne za Lopetegija!

Milan je jako brzo pronašao novog trenera ali taj potez se nije dopao njihovim navijačima koji su učinili sve što mogu kako bi to spriječili.

Trener koji je trebao doći na klupu sedmostrukog prvaka Evrope je Španac Hulen Lopetegi (Julen Lopetegui). 

Sve je bilo dogovoreno. Sastanci između predstavnika Milana i Lopetegija su bili izuzetno pozitivni i na njima je dogovoren četverogodišnji ugovor sa platom od 4 miliona eura. 

Čini se da su čelnici kluba odustali od planova da angažuju španskog stručnjaka, a razlog zbog donošenja ovakve odluke je pritisak navijača Milana - "Curva sud Milano".

Navijači Milana su izrazili svoje nezadovoljstvo jer smatraju da njihov klub nije pokazao ambicioznost, zbog toga što Lopetegi ima samo jedan osvojeni trofej u karijeri. Radi se o Evropskoj ligi sa Seviljom.

Današnje izdanje najčitanijeg sportskog lista u Italiji, La Gazzetta dello Sport ima dvije stranice posvećene Milanovom traganju za novim menadžerom, naslovljeno: "Milane, uspori! Navijači su u revoltu! Ne za Lopetegija!".

Naslovi u novinama. Platforma X / Screenshot

Na društvenim mrežama su pokrenute peticije sa ciljem da se skupi što više potpisa protiv dovođenja Lopetegija u Milan. Oznaka koja se koristila je #Nopetegui, i ova peticija je za malo vremena skupila preko 10.000 potpisa. 

Osim toga, nije se mogla isključiti ni pretpostavka da će nezadovoljstvo navijača dovesti do neke vrste protesta na sljedećim utakmicama na San Siru, počevši u nedjelju protiv Đenove, tako da je ideja o Lopetegiju u Milanu već definitivno propala. 

Milan zna šta želi 

Drugi kasting za novog glavnog trenera ponovno će se otvoriti uskoro, iako klub sada želi detaljnije razmisliti o novom menadžeru. 

Kako prenose mediji u Italiji, Milan je sastavio identifikacijski portret čovejka koji treba voditi njihov klub. Čelnici kluba traže trenera koji je sposoban razvijati mlade igrače i koji ima međunarodno iskustvo sa vrhunskim klubovima. 

Najizgledniji kandidati za novog trenera Milana su Antonijo Konte (Antonio Conte) i Mark Van Bomel (Bommel).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.