MUNDIJAL 2018

Iz Rusije s ljubavlju: Pogledajte kako izgleda kada Putin najavi početak Svjetskog prvenstva

Blic.rs

10.6.2018

Ove godine, od 14. juna do 15. jula, u Rusiji će se održati Svjetsko prvenstvo.

Domaćin se potrudio da sve bude spremno navrijeme i da sve 32 selekcije budu dočekane kako dolikuje, a i predsjednik Vladimir Putin uključio se u cijelu kampanju i poželio dobrodošlicu svima koji će se naći na Mundijalu bilo kao akteri ili posmatrači.

Kako pravom organizatoru dolikuje u ovakvoj situaciji, Rusija se maksimalno potrudila da predstojeći Mundijal bude jedan od najboljih u novijoj historiji. 

Putin je pozdravio sve učesnike i obratio im se porukom dobrodošlice u nadi da će sve proteći kako je planirano i da ništa osim fudbala neće postati bitno u tih mjesec.

- Svim navijačima i ljubiteljima fudbala širom svijeta - dobrodošli. Velika je čast i privilegija biti domaćin ovakvog takmičenja. Želimo da ovaj događaj slavi emociju i strast. Vjerujemo da ćete uživati ne samo diveći se igrama fudbalera i timova već i u blagodatima Rusije, njene kulture i druželjubivošću naroda. Uradili smo sve da se svaki navijač, igrač, trener, bilo ko uključen u prvenstvo osjeća kao kod svoje kuće. Dobrodošli na Svjetsko prvenstvo - rekao je Putin u poruci.

Svečano otvaranje Mundijala je 14. juna od 17 sati, kada se sastaju domaćin Rusija i Saudijska Arabija na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.