KOŠARKA

Zgodna mama košarkaša Luke Dončića ostavlja bez daha gdje god se pojavi

Avaz.ba

23.6.2018

Nakon što je odveo Real Madrid do trofeja Eurolige, 19-godišnji košarkaš Luka Dončić svoj je potpisani dres poslao u Muzejsko-memorijalni centar "Dražen Petrović".

Iz muzeja su se Lukinim gestom pohvalili na Facebooku i objavili fotografiju Dončića s Biserkom Petrović i njegovom majkom Mirjam Poterbin, a upravo je zgodna Slovenka privukla pažnju Lukinih fanova na društvenim mrežama.

- "Prezgodna mama", "Najljepša majka na svijetu"- samo su neki od komentara Lukinih obožavalaca na društvenim mrežama čiju je naklonost Mirjam vrlo brzo stekla.

Mirjam je vrlo aktivna na Instagramu te se redovito hvali uspjesima svoga sina. 

- Čestitke! Jako sam ponosna - napisala je ispod fotografije nakon Lukinog osvajanja Eurolige i titule najkorisnijeg igrača utakmice.

Sa sinom je na skoro svim njegovim utakmicama, koje često prati noseći njegov dres. Sina joj često nazivaju "slovenskim Draženom", a Mirjam ne skriva koliko se i sama divi porodici Petrović.

- Bila je čast upoznati je. Učinila mi je dan posebnim. Hvala Biserka Petrović, zaista vam se divim - napisala je ispod jedne fotografije s Draženovom majkom.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.