UŽAS

Nakon debakla protiv Dinama, navijači Fenera pripremili sprovod treneru

Njegovi pomoćnici dobili otkaze

AFP

Avaz Sport

11.10.2018

Fenerbahče se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. Turski nogometni velikan od početka sezone upisao je samo tri pobjede u svim takmičenjima. Nedavno su u okviru Evropske lige doživjeli debakl protiv zagrebačkog Dinama (4:1). 

Najviše kritika upućeno je treneru Filipu Kokuu (Phillip Cocu), koji je na klupi Fenera do sada u 12 utakmica upisao tri pobjede, tri remija i šest poraza. 

Kuku se posebno našao na udaru navijača koji su mu prije utakmice s Bešiktašem (1:1) prijetili – sprovodom! 

- Prije utakmice s Bešiktašem u svlačionici sam naišao na zarolani tepih. Pitao sam ljude zašto imamo sag u svlačionici. Jedan od pomoćnih trenera kazao mi je: ''Izgubimo li, naši će navijači zamotati Kokua i napraviti mu sprovod'' - rekao je to predsjednik kluba Ali Koč (Koc) i zapravo dočarao s čim se Koku mora nositi.

No, ono što posljednjih dana zabavlja navijače Fenera i ostatak nogometne publike u Turskoj su otkazi Kokuovim pomoćnicima. Oni su navodno odavali Kokuovu taktiku i radili sve da bi njihov šef dobio otkaz. 

Nakon što je predsjednik sve saznao, otkaz su dobili - oni, a očekuje se da će Koku sada podršku dobiti i od navijača koji su mu do jučer pripremali sprovod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.