TUZLA

Navijači Slobode utrčali na teren i verbalno se sukobili s kapitenom Ivetićem

Tokom susreta više puta skandirali “Savez napolje”.

Sukob navijača Slobode s kapitenom Ivetićem. Fena

Fena

11.11.2018

Navijači Slobode nezadovoljni su suđenjem na utakmici Sloboda – Široki, ali i ljuti na NSBiH zbog nekih ranijih nepravdi prema tuzlanskom klubu, pa su tokom susreta više puta skandirali “Savez napolje”.

Nezadovoljstvo je eskaliralo kada je zbog drugog žutog kartona isključen Edis Hadžanović, a pogotovo kada je utakmica završena, a Široki odnio s Tušnja tri boda (0:1). 

Nakon završetka susreta, grupica navijača preskočila je ogradu koja publiku dijeli od terena, došli su pred svlačionice želeći ući i igračima održati „predavanje“. Nisu uspjeli, nego su se jedino verbalno sukobili s kapitenom Pericom Ivetićem. Razgovor je bio žučan, ali nenasilan i sve se završilo bez većeg incidenta.

Treba reći da je zatajila zaštitarska služba koja nije pravovremeno reagirala da spriječi upad navijača na teren. Slobodi sigurno slijedi kazna zbog propusta u organizaciji susreta. 

Poslije utakmice trener Slobode Zlatan Nalić nije stao pred kamere Moje TV da iznese dojmove o utakmici, kao što su to uradili trener Širokog Goce Sedloski i igrač utakmice i strijelac jedinog gola Stipe Jurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.