ŠOKANTNO

Igrači Arsenala udisali plin smijavac, jedan se onesvijestio

Iz kluba najavili provođenje interne istrage

Igrači Arsenala: Zabava ih mogla koštati života. AFP

24sata.hr

7.12.2018

Šokantan snimak koji je objavio "Sun" prikazuje nekoliko igrača Arsenala u izlasku i onesviještene nakon što su udisali dušikov oksid, koji je kod nas poznat i kao plin smijavac.

Na snimku zaštitnih kamera se vidi društvo u kojem su bh. reprezentativac Sead Kolašinac, Aleksandar Lakazet (Alexandre Lacazette), Mesut Ozil (Özil), Pjer Ejmerik Aubamejang (Pierre-Emerick Aubameyang), Mateo Genduzi (Matteo Guendouzi), Henrih Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) i Škordan Mustafi ( Shkodran)

Snimak je iz kluba "Tapea", koji se nalazi londonskom u Meiferu, a prema onome što se vidi, dušikov oksid su udisali svi igrači osim Armenca Mhitarjana i Nijemca Mustafija. Vidi se i kako su stariji na to poticali 19-godišnjeg Francuza Genduzija, koji se i onesvijestio.

Sve se dogodilo na zabavi prije početka sezone u avgustu, a navodno je na njoj bilo čak 70 žena. Osim plina smijavca, pili su se šampanjac i votku, a račun je iznosio 30 hiljada funti (65.889 KM)

Plin smijavac nije ilegalan u Engleskoj, ali je zabranjena njegova prodaja maloljetnicima. Posljedice udisanja su padanje u nesvijest, a u najgorem slučaju nedostatak kisika može izazvati i smrt. Ako se udiše samo mala količina, izaziva nekontrolirano smijanje, zbog toga se i naziva smijavac. 

Arsenal je najavio provođenje interne istrage. 

Igrači će biti konsultirani ovim povodom i svakako ćemo ih podsjetiti šta su im dužnosti i obaveze kao predstavnicima ovog kluba - izjavio je portparol londonskog kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.