STRAH

Mbape u Kragujevcu bježao od miša

Fudbalsko čudo od djeteta pribojava se atmosfere na stadionu Crvene zvezde

Mbape: Drugi put u Srbiji. AFP

Nezavisne novine

10.12.2018

Fudbalsko čudo od djeteta, koji se pribojava atmosfere na stadionu Crvene zvezde, danas je drugi put posjetio Srbiju.  Prvi put u toj zemlji bio je u martu 2016. godine i tada se uplašio - miša! 

"Novosti" podsjećaju na neobičan događaj i sjajnu anegdotu iz Kragujevca, kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobjedu od 1:0. Golom Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), u 41. minutu. Kasnije je Francuska postala šampion Evrope... 

- Noć pred utakmicu, oko 23.30 sati, sam na parkingu zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela gdje su odsjeli gosti. Momak blage naravi, fino vaspitan, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije htio da se vrati u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i vidio miša -  prisjeća se direktor tog kvalifikacionog turnira i nekadašnji srbijanski sudija Zdravko Jokić.

Beogradski list saznaje iz uprave hotela i detalje "slučaja Mbape".

- U sobama smo tada imali skrivene trake sa lijepkom, koje su u stvari mišolovke. Samo su sobarice znale za njih i bile dužne da ih redovno provjeravaju. Naša i Mbapeova nesreća je bila to što je on po ulasku u sobu čuo da nešto cijuče ispod kreveta, a kada je vidio miša koji se tek zalijepio na traku, pobjegao je iz sobe glavom bez obzira i dugo nije htio u nju da se vrati -  sjećaju se priče ljudi iz Kragujevca.

A svoju posebnu ulogu imao je i pomenuti konobar sa parkinga.

- On je sve vrijeme govorio preplašenom Mbapeu samo jednu riječ na engleksom jeziku, želeći da ga smiri... ket, ket! Konobar je želio u Mbapeovu sobu da pošalje mačku, što je ovoga dodatno unervozilo. Na kraju se negdje oko ponoći francuski as, ipak, vratio u sobu i sutradan bio ubjedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu- završava svoju anegdotu Zdravko Jokić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.