SPORT

Bašić: Želimo poslati lijepu i pozitivnu sliku i priču iz BiH

Cilj da ovaj veliki događaj protekne u najboljem redu

Sarajevo: S današnje pres-konferencije. Fena

Fena

28.1.2019

Nadamo se da će Sarajevo, Istočno Sarajevo i Bosna i Hercegovina u februaru za vrijeme EYOF-a doživjeti lijepe trenutke i da će naši građani, a posebno djeca biti sretni, kazao je ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić koji je zajedno s direktorom kompanije EYOF 2019 Senahidom Godinjakom govorio o organizaciji Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF). 

EYOF će biti održan u februaru u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, a Bašić i Godinjak su na današnjoj konferenciji za medije govorili o pomoći koju je Kanton Sarajevo uputio organizatorima ovog velikog sportskog događaja.

- Netom nakon preuzimanja dužnost, zajedno sa svojim kolegama u Vladi, zauzeo sam se da osiguramo i više nego što je bilo planirano, a možda i više nego što se od nas očekivalo s obzirom na to da smo tek stupili na funkcije, za podršku EYOF-u. Na naše zadovoljstvo i zadovoljstvo građana BiH, u tome smo i uspjeli – izjavio je Bašić.

Ministar ističe da je Vlada KS odobrila 1.150.000 KM za kompaniju EYOF, a sve da bi ovaj događaj protekao u najboljem redu i da bi svi bili sretni i zadovoljni.

- Želimo poslati lijepu i pozitivnu sliku i priču iz Bosne i Hercegovine, a nadamo se da ćemo steći veći kredibilitet kojim bismo mogli aplicirati za još veće i značajnije događaje - dodaje Bašić.

Godinjak je zahvalio Vladi KS i svima koji su pomogli organizatore EYOF-a i osvrnuo se na velike investicije Vlade KS vezane za ovaj događaj.

- Vlada KS podržala je ovaj projekt direktno i snažno u dva pravca. Još prošle godine Vlada KS je izdvojila sredstva u iznosu većem od 1.800.000 KM za potrebe infrastrukturnog budžeta, odnosno za sve što se trebalo realizirati na borilištima. Među najvećim investicijama bile su nabavka ledene plohe za Skenderiju, a zatim izgradnja staza za trčanje na Igmanu – rekao je Godinjak.

Dodao je da su, između ostalog, zahvaljujući Vladi KS, nabavljene dvije mašine za uređenje staza na Bjelašnici i Igmanu, bez kojih organizacija takmičenja ne bi bila moguća, a ta investicija iznosila je 500.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.