ZANIMLJIVO

UFC šampion Habib Nurmagomedov ulazi u rijaliti

Snimanje programa planirano je za maj

Avaz.ba

2.2.2019

Svjetski poznati UFC šampion Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) neko vrijeme će provesti u srednjovjekovnom kazahstanskom selu.

Kako prenose mediji u toj zemlji, Habib će biti jedan od voditelja popularnog rijalitija "Nomad", koji je pandan mnogo poznatijem "Survivora".

Snimanje programa planirano je za maj , a prva epizoada trebalo bi biti emitirana u februaru 2020. godine.

Ono što karakterizira ovaj šou jesu surovi uvjeti u selu, 340 kilometara udaljenog od glavnog grada Astane, a sam fokus je, osim preživljavanja u tradicionalnim uvjetima, i promocija kulture i običaja te zemlje.

Kada je riječ o učesnicima, takmičit će se poznati sportisti, među kojima će biti i osvajača medalja na Olimpijskim igrama, a njihov zadatak će biti da obavljaju različite zadatke i odgovaraju na brojne izazove koji su zahtjevni kako fizički tako i intelektualno.

- Rekonstruiramo stari zamak i objekte za šou kako bismo stvorili srednjevjekovno okruženje - istakao je Isilbek Ismagambetov, gradonačelnik Kazahstana.

Da podsjetimo, Habib Nurmagomedov je trenutno pod devetomjesečnom suspenzijom, uz koju mora platiti i pola miliona dolara zbog incidenta poslije duela sa Konorom Mekgregorom (Conor McGregor).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.