POTRAGA

Pronađeno tijelo u avionu kojim se vozio Sala

Ne zna se je li u pitanju tijelo pilota ili nogometaša

Avaz Sport

4.2.2019

Nakon što je jučer pronađen avion u kojem je Emilijano Sala (Emiliano) bio zajedno s pilotom Dejvidom Ibotsonom (David Ibbotson), danas je, javlja AFP, u avionu pronađeno tijelo. 

Ne zna se je li u pitanju tijelo pilota ili nogometaša.  

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije olupine aviona koja se nalazi na dnu mora u Engleskom kanalu. U blizini su i članovi Saline porodice, u slučaju da budu trebali identificirati pronađeno tijelo.

Izvlačenje potopljenog aviona koje se trebalo dogoditi danas odgođeno je zbog lošeg vremena, a odgoda bi, ovisno o vremenskim prilikama, mogla potrajati danima.

Tijelo je uočila Komisija za istraživanje avionskih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB), koja se potom oglasila. 

- Naše plovilo je uputilo daljinski vođeno vozilo da pretraži taj dio morskog dna. Na osnovu analize videosnimaka, istražitelji AAIB-a su na brodu zaključili da se radi o olupini nestalog aviona. ROV je nastavio s potragom cijele noći, ali dodatne dijelove olupine nije uočio. Nažalost, u videozapisu ROV-a vidi se jedno tijelo u palom avionu. AAIB sada razmatra naredne korake, u konsultaciji s porodicama pilota i putnika, kao i s policijom. Slika je pokazala lijevi dio trupa aviona i dio registracije letjelice. Želja nam je da privremeni izvještaj objavimo u roku od mjesec otkako se nesreća desila - navodi se u saopćenju ove komisije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.