TUGA

Suze na ispraćaju Emilijana Sale: Bogu je bio potreban broj devet, sada ga ima

U njegovom rodnom gradu održana komemoracija

Avaz Sport

16.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Argentinski nogometaš Emilijano Sala (Emiliano) koji je poginuo u padu aviona, dok se vraćao iz Nanta prema Kardifu, danas je otišao na vječni počinak. 

Njegovo tijelo nakon velike potrage pronađeno je prije 10 dana, a u njegovom rodnom gradu Progresu, koji je 538 kilometara od Buenos Ajresa, u provinciji Santa Fe, danas je održana komemoracija za argentiskog napadača. 

U Argentini su danas bili prisutni mnogi nogometni fanovi, te predstavnici Kardifa i Nanta. 

- Htjela bih da nađem odgovornu osobu, nekoga ko će mi reći: Desilo se to i to, ali izgleda da je ovo samo bila nesreća -rekla je Salina teta Mirta Tafarel (Taffarel).

"Emi, You'll Never Walk Alone", pisalo je na nekim transparentima u ovom argentinskom gradu. 

- Sala je bio poput člana porodice. Ne mogu da shvatim, jednostavno je preteško, ovaj grad pati od 21. januara - rekla je Lusija Tores (Lucia Torres), koja je živijela u blizini Saline kuće.

- Mi smo malo selo i Emi je bio jedini igrač koji je otišao i postao profesionalac. On će vječno da bude u našim srcima - rekao je Danielo Riberi, predsjednika San Martina de Progresa, kluba u kojem je Sala ponikao i gdje je kao dječak trenirao i igrao.

- Vjerujem da je Bogu bio potreban broj devet. Sada ga ima - kazao je jedan od prijatelja Salinog oca.

Najteže je ipak porodici, Salinoj mami Mercedes i sestri Romini, koji su se vratili iz Evrope u Argentinu kako bi prisustvovali oproštaju od Sale, a prisutan je i njegov otac  Harakio (Horacio). 

Salin pas Nala čekao je svog vlasnika ispred vrata sale u kojoj je održana komemoracija. Nažalost, Salu neće dočekati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.