TUGA

Sportisti i klubovi oplakuju Šabana Šaulića: Posljednji pozdrav kralju

Tragedija koja je potresla mnoge

Avaz Sport

17.2.2019

Vijest o smrti pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, koji je poginuo jutros u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, potresla je i mnoge sportiste i klubove širom regiona. 

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur na svom Instagram storyju objavio je fotografiju uz opis: "Počivaj u miru, legendo..."

- Počivaj u miru, legendo - napisao je Nemanja Matić, nogometaš Mančester junajteda. 

Podsjećamo, kada je Nemanja imao tešku povredu, Šaban je bio jedan od onih koji su mu pružili podršku.

- Dragom prijatelju Nemanji Matiću, divnom čovjeku i velikom nogometašu želim brz oporavak! Uz tebe sam, sine, ti si veliki borac, lav u životu i na terenu i siguran sam da ćeš i iz ove bitke izaći kao pobjednik - napisao je tada Šaban Šaulić. 

View this post on Instagram

Počivaj u miru legendo

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Fudbalski klub Crvena zvezda, čiji dres je svojevremeno nosio i Šabanov unuk Luka Adžić, također se oprostio od pjevača za kojim tuguje cijeli Balkan.

- Posljednji prozdrav kralju. In memoriam Šaban Šaulić (1951. – 2019.). Tvoja Zvezda - napisali su "Crveno-bijeli" na zvaničnoj Facebook stanici.

Koliko je Šaban Šaulić volio Crvenu zvezdu, ilustrira i njegova svojevremena izjava:

- Zvezda je tim koji volim i koji je mnogo više od trenutne uprave, trenera i igrača, jer sve dođe i prođe, a klub ostaje. Za njih navijam cijelog života, tako će i ostati - rekao je tada srbijanski pjevač. 

Iako je Šaban Šaulić bio navijač Crvene zvezde, oproštajnu poruku uputio je i FK Partizan. 

- FK Partizan izjavljuje najdublje saučešće porodici Šaulić povodom tragične smrti Šabana Šaulića - Neka mu je vječna slava - poručili su iz kluba iz Humske putem zvanične Facebook stranice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.