ENGLESKA

Kardif uputio apel ostalim klubovima: Žele saznati istinu o ponudama za nastradalog Salu

Velšani dogovorili transfer Argentinca za 17 miliona eura

Argentina: Sala sahranjen u rodnom gradu. AFP

Avaz Sport

18.2.2019

Čelnici Kardifa potražili su savjet ostalih premijerligaških klubova s namjerom da saznaju imaju li pravnu mogućnost da izbjegnu plaćanje odštete Nantu za tragično preminulog nogometaša Emilijana Salu (Emiliano), piše engleski "Daily Mail".

Sala je preminuo u avionskoj nesreći kada se vraćao iz Kardifa u Nant, gdje je išao pozdraviti bivše saigrače. Velšani su dogovorili transfer Argentinca za 17 miliona eura, što je trebao biti najveći transfer u historiji kluba. 

Većina stručnjaka se slaže da će Kardif teško izbjeći plaćanje odštete, ali, uprkos tome, angažirali su advokate koji će im pomoći u pravnoj borbi protiv francuskog kluba. Oni su sastavili pisma koje je Kardif poslao ostalim klubovima Premijer lige. Pokušat će se izvući na činjenicu da su bili jedan od klubova koji su pokušali dovesti Salu.

Vili Mekej (Willie McKay), agent argentinskog nogometaša, navodno je u mailu lagao da ima još nekoliko ponuda premijerligaša, čime je obmanuo čelnike Kardifa. Zbog toga su Velšani i poslali pisma na ostale adrese engleskih klubova. Žele otkriti jesu li klubovi poput Kristal Palasa, Fulama, Barnlija i Volvsa bili zainteresirani za Salu.

Stavove tih klubova prezentirat će u pravnoj borbi protiv Nanta, nadajući se da time mogu izbjeći plaćanje 17 miliona eura francuskom klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.