OSTALI SPORTOVI

Asmir Begović podržao Sportske igre mladih

FENA

1.8.2017

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović podržao je Sportske igre mladih, koje su došle do finalnih takmičenja u Sarajevu.

Begović je pohvalio ''jedan od najboljih i najuspješnijih projekata u našoj zemlji'', saopćeno je iz Sportskih igara mladih. 

- Igre savršeno pokazuju da mladi u Bosni i Hercegovini vole sport, da se žele ozbiljno baviti sportom i mislim da bi jedan od prioriteta svih nas trebalo biti jačanje masovnog i omladinskog sporta, a za dobrobit naše budućnosti - izjavio je Begović. 

Predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH Haris Deliahmetović zahvalio se ambasadorima Igara što svake godine nađu način da usreće djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine. 

- Velika je čast što je kvalitet projekta prepoznao i najbolji bh. golman i ovom prilikom želimo iskazati našu zahvalnost kako Asmiru, tako i svim našim ambasadorima - istakao je Deliahmetović.  

Begović, koji je i ambasador Specijalnih olimpijskih igara BiH, prije četiri godine pokrenuo je Fondaciju čiji je cilj pomoći u finansiranju i izgradnji sportske infrastrukture u BiH. 

Fondacija je sudjelovala i finansirala nekoliko velikih projekata u našoj zemlji i Engleskoj, a trenutno je dijelom realizacije projekta rekonstrukcije sportskog kompleksa u Srebrenici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.