OSTALI SPORTOVI

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva poražene u Grčkoj, sudije "pogurale" Paok

Facebook. Sa treninga uoči utakmice u Grčkoj

Fena

11.11.2017

Rukometašice solunskog PAOK-a pobijedile su danas u prvoj utakmici 3. kola Challenge kupa ekipu tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa rezultatom 24:17 (11:8).

Gošće su dobro parirale Grkinjama u prvom poluvremenu, a nekoliko pogrešaka u finišu tog dijela susreta donio je PAOK-u prednost od tri gola.

U nastavku su igračice Jedinstva održavale razliku do tri gola sve do 41. minute. U narednih devet nisu postigle nijedan gol, pa su Grkinje stekle prednost od pet golova. 

Uz to, sudijski par Yaron Ben - Dan i Assaf Farou iz Izraela nije imao ujednačen kriterij, jer su za domaće dosudili devet "sedmeraca“ od kojih su realizovale sedam, dok su gošće za cijelu utakmicu izvele samo jedan kazneni udarac.

Također, igračicama PAOK-a dosuđeno je osam minuta isključenja, a Tuzlankama čak 18. 

I pored toga, igračice trenera Damira Cipurkovića mogle su ostvariti bolji rezultat da nisu napravili seriju tehničkih pogrešaka, a zapucale su i nekoliko "zicera".

Utakmica je u drugom dijelu prekinuta na desetak minuta zbog nestanka električne energije u dijelu igrališta Jedinstva AtlasRelaxa. 

Opći je dojam da su gošće prokockale priliku da se u Tuzlu vrate s povoljnijim rezultatom. Tim više što je sjano branila Martina Šumelj, svakako najbolja igračica gostujućeg sastava.

Za ekipu PAOK-a po 5 golova postigle su Ciobanu, Katziou i Mournou.

Za Jedinstvo AtlasRelax najviše golova postigla je Zvekić 7, te Sorak i Mate Šumelj po 4.

Uzvratni susret igra se u tuzlanskom Mejdanu 19. novembra, s početkom u 19.30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.