OSTALI SPORTOVI

Iz EHF-a potvrđeno za Avaz.ba: Zvanično prihvaćen protest Švicarske, odluka krajem januara

Piše: Al. Ti.

22.1.2018

Veliku buru digla je rukometna utakmica između naše reprezentacije i Švicarske koja je igrana u Tuzli. 

Podsjećamo, izabranici Bilala Šumana su slavili u prepunom Mejdanu rezultatom 21:15 i tako izborili plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, problemi su nastali u toku utakmice kada lijevo krilo naše reprezentacije Tomislav Nuić, koji nije bio u zvaničnom zapisniku na meču, ipak nastupao na terenu, čak i postigao gol.

Nakon meča stvorila se prava drama, a poslije susreta je delegat na pomenutoj utakmici Darko Repensek preuzeo krivicu za propust zbog greške prilikom prekucavanja zapisnika.

No, Švicarci nisu pristali da ovo tek tako prođe, pa su odmah uputili žalbu. Njihova žalba otišla je na adrese Takmičarske i Disciplinske komisije Evropske rukometne federacije (EHF).

Iz EHF-a su tako za Avaz.ba odgovorili kako je zvanično prihvaćena žalba Švicarske.

- Nakon razmatranja relevantnih dokumenata, EHF je prihvatio i formalni prigovor Švicarske. Oba nacionalna saveza moraju dati izjavu i sve dodatne podatke do 31. januara 2018. godine - stoji u odgovoru našem portalu.

Naglašeno je kako će odluka o tome koja će ekipa igrati u baražu biti donesena nakon završetka izvlačenja parova dodatnih utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.