RUKOMET

Četvrtfinale Kupa BiH: Bosna iz Visokog protutnjala Gračanicom, Doborac završio na UKC Tuzla

H. Čalić. Doborca iznose izdvorane, smješten na Klinikuza ortopediju UKC u Tuzli

H. ČALIĆ

25.4.2018

U četvrtfinalu rukometnog Kupa BiH, u srijedu navečer Bosna iz Visokog je u uzvratnom susretu poslije pobjede na domaćem terenu sa dva gola razlike, savladala prvoligaša ekipu Gračanice, rezultatom 21:16 i zasluženo slavila. Bosna je bila bolji tim u svim elementima rukometa. Na golu gostiju briljirao je Mirnes Grčo sa 12 odbrana i pet sedmeraca. 

Odbrana Gračanice raspala se u 35 minutu, kada je igru napsutio trener i igrač, bivši reprezentativac BiH i internacionalac Damir Doborac. On je nakon teškog pada na parket dvorane “Luke”, ozlijedio čašicu koljena, pa je hitno iznesen sa terenu, te mu ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Gačanicu, a zatim je prevezen na UKC Tuzla, na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Podpredsjednik Gračanice, koja je u Prvoj ligi već osigurala status premijeligaša, Nedim Musić, rukovodstvo i igrači Gračanice, bili su u šoku nakon teške povrede svoga trenera.

- Teško mi je, u jednom trenutku sam samo vidio vidio da Doborac “nema koljena” i da je povreda ove vrste jako bolna. Žeimomi brz oporavak- izjavio je Musić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.