OSTALI SPORTOVI

Perić: Nisam se nadao potpisu za Gepingen

Avaz Sport

1.5.2018

San svakog rukometaša je igrati u Bundesligi, a upravo to je, u transferu koji je stigao pomalo iznenađujuće, potpisom za Gepingen na dvije godine postigao Ljubušak Josip Perić.

Srednji bek rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije odlaska iz sarajevske Bosne, gdje je 2011/12. bio glavni igrač, tražio je svoju sreću kroz mađarsku Tatabanj, Katar SC, potom rumunske klubove Odorhei prošle i Dunarea ove sezone. Upravo u ovom posljednjem dobio je najviše prostora.

Prvi strijelac 

 - Ova sezona za mene je stvarno bila dobra, imao sam više slobode u igri, ekipa je bila takva da sam imao velike ovlasti. Jednostavno, pogodile su se neke stvari za mene u pozitivnom smislu - priča Perić, koji je regularni dio sezone u rumunskom prvenstvu završio kao sedmi strijelac lige, a prvi u svom timu.

Njegov individualni učinak u takvoj sezoni nije ostao neprimijećen, pa je prije nekoliko dana Perić potpisao dvogodišnji ugovor s njemačkim Gepingenom, aktuelnim osvajačem Kupa EHF, koji trenutno zauzima 11. mjesto u Bundesligi.

 - Sve je završeno u nekoliko dana. Pomogao mi je i bivši selektor Dragan Marković, jer su ga Nijemci pitali za mišljenje - kaže ovaj Ljubušak.

U toku je završnica rumunskog prvenstva, a onda okupljanje reprezentacije i odmor. U novi klub Perić će se javiti sredinom jula.

Sazrio sam  

 - Potpis za klub poput Gpingena je ono za šta se igra rukomet. Bundesliga je san i krajnji domet svih nas. Nadam se da ću imati minutažu. Ako sam već potpisao, logično bi bilo da igram – govori Perić.

Na njegovoj poziciji su reprezentativac Srbije Žarko Šešum i bivši reprezentativac Danske Alan Damgard (Allan Damgaard).

 - Ovo je zaista veliki skok za mene. Iskreno, nisam se baš tome nadao. To je ogroman napredak, ali nadam se da ću nastaviti u tom smjeru. S godinama i iskustvom ipak sam fizički i psihički sazrio za viši nivo - izjavio je Perić.

 

Favoriti smo u utrci za Euro

Prije odmora, Perić će s ostatkom ekipe imati okupljanje kod selektora BiH Bilala Šumana te nekoliko prijateljskih utakmica, gdje je centralno i najvažnije gostovanje Mađarskoj u Budimpešti.

 - Slijede nam pripreme za kvalifikacije. Grupa za Euro nam je kvalitetna, ali mislim da smo favoriti, pogotovo na domaćem terenu – govori naš reprezentativac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.