ATLETIKA

Amel Tuka: Povreda je uradila svoje, teško mi je zbog svega

Amel Tuka ( Arhiv)

Avaz Sport

11.8.2018

Naš najbolji atletičar Amel Tuka jučer se nije uspio plasirati u finale Evropskog prvenstva na 800 metara. Tuka je polufinalnu trku završio na sedmom, pretposljednjem mjestu, a dan nakon ispadanja s Evropskog prvenstva rekao je da je povreda ostavila traga i da se nije osjećao maksimalno spremno.

Iako je odlično istrčao kvalifikacije i nadao se boljem rezultatu, umor u polufinalu je bio evidentan i njegove ranije izjave da nije maksimalno spremam pokazale su se kao istinite. 

Moram priznati da se nisam osjećao dobro u drugoj polufinalnoj trci. Prva trka je bila na svježinu i to je izgledalo vrlo dobro. Ipak, drugu trku sam osjećao umor i svjestan sam toga, imao sam samo mjesec da se pripremim za ovo takmičenje. Povreda je uradila svoje, bio sam optimista i imao sam veliku želju doći na prvenstvo, ali se nisam uspio dovoljno spremiti da bih prošao u finale - rekao je Tuka.

''Teško mi je zbog svega, posvetio sam se maksimalno, ali moje je da treniram i da se trudim još i siguran sam da će forma doći na svoje. Poslije Evropskog prvenstva me očekuje nekoliko mitinga na kojima želim popraviti svoje najbolje vrijeme, neću odustajati, radim ono što najbolje znam i vidjet ćemo šta će biti u ovoj sezoni - zaključio je Tuka.

Polufinalnu utrku Tuka je istrčao za 1:47.24. Finala utrka na 800 metara na rasporedu je večeras s početkom u 20.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.