SPORT

Završen 3. međunarodni rukometni turnir za kadete ''Više od igre'': RK Zamet iz Rijeke u debitantskom nastupu stigao do zlata

Deset ekipa iz četiri države

Avaz.ba

10.9.2018

RK Zamet iz Rijeke je novi osvajač 3. Međunarodnog rukometnog turnira za kadete ''Više od igre'' čija je završnica danas odigrana u dvoranama na Skenderiji i Mojmilu.

Treće izdanje ovog turnira je ponudilo mnogo odličnih susreta, a mladići iz deset ekipa su se predstavili u odličnom svijetlu, te definitivno pokazali da rukomet u Sarajevu i dalje živi.

Na turniru je učestvovalo deset ekipa iz četiri države: RK Borac Mtel (BiH), RK Lokomotiva (BiH), RK Čelik Junior (BiH), RK Sloboda (BiH), RK Dobova (SLO),RK Partizan (SRB), RK Crvena Zvezda (SRB), RK Balič - Metličić (HR), RK Zamet (HR), Selekcija Grada/ Kantona Sarajeva (BiH).

Susret za 9. mjesto su igrali Sloboda iz Tuzle i Dobova, a ekipa iz Slovenije je bila mnogo bolja i slavila pobjedu od 33:20.

Meč za 7.mjesto između Crvene Zvezde i Čelika je igran u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a Crveno-beli su slavili pobjedu od 25:13.

Lokomotiva iz Brčkog i RSK Sarajevo su u istoj dvorani igrali utakmicu za 5. mjesto, a nakon mnogo neizvjesnosti, momčad Lokomotive je stigla do pobjede od 19:18.

Završnica je odigrana u Maloj Dvorani Skenderije gdje su se u susretu za 3. mjesto sastali RK Borac m:tel Banja Luka i RK Partizan iz Beograda. Banjalučani su na ovom meču bili za nijansu dominantniji te su slavili pobjedu od 22:16 i tako stigli do bronzane medalje sa ovog tećeg po redu turnira ''Više od igre''.

RK Zamet iz Rijeke i RK Balić-Metličić iz Splita su se sastali u finalu, a obje ekipe su pokazale da nisu slučajno bile prvoplasirane u svojim grupama. Od samog starta meča igralo se gol za gol, uz veoma čvrstu odbranu na obje strane, međutim više koncentracije do posljednjeg zvuka sirene imao je Zamet i slavio pobjedu od 19:17, te tako u debitantskom nastupu na ovom turniru stigao do zlatne medalje.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Jurčević iz RK Zamet a nagradu mu je uručio proslavljeni rukometaš Petar Metličić, najbolji strijelac turnira je Luka Perić sa 34 gola iz RK Borac m:tel Banjaluka, njemu je nagradu uručio Dejan Knežević. Najbolji golman turira ''Više od igre'' je Adnan Kurtović sa 62 odbrane iz RSK Sarajevo 2002, a njemu je nagradu uručio Sanimir Radek.

Nagrade za prvo, drugo, odnosno treće mjesto uručili su, promotor turnira Jasmin Mrkonja, organizator turnira Dejan Radović, te bivši reprezentativac i kapiten Hrvatske selekcije Petar Metličić.

Organizatori turnira izražavaju veliku zahvalnost za podršku realizaciji turnira slijedećim institucijama i kompanijama: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općina Novi Grad, te kompanijama BOSNALIJEK doo sa brendom ROYAL SUPERIOR JELLY , SHOT doo Zenica, MIBRAL, A2B Express, Central osiguranje, Baumit BH, Batagon EEC sa brendovima BECOLLINO, Braco i Seka, AS Holding grupacija sa brendom TOPS, Grupaciji STANIĆ doo sa brendom JUICY, Grupacija ORBICO doo sa brendovima parfema BRUNO BANANI i ANTONIO BANDERAS, Mliječnoj industriji MEGGLE BiH, Mesnoj industriji Ovako, kompaniji NELT, Turističkoj agenciji MONDOCO TRAVEL i pubu KUĆA SPORTA Skenderija .”


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.