OZVANIČENA SARADNJA

Toyota, uz Olimpijski komitet BiH, na putu za Tokio

OKBiH je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i s velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo, kaže Tsuči

Svečano uručenje ključeva

Avaz.ba

20.9.2018

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine ozvaničena je saradnja Toyote i Olimpijskog komiteta BiH. Tom prilikom zvanično je potpisan sponzorski ugovor i izvršena je svečana primopredaja dva najnovija Toyota vozila na korištenje Olimpijskom komitetu.  

Kako je rečeno, Toyota dijeli mnoge vrijednosti i poistovjećuje se s entuzijazmom kojim svaki sportista stremi ka novim dostignućima i izazovima. Toyotina namjera je da kroz blisku saradnju s Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima u okviru globalnog partnerstva, u naredna dva olimpijska ciklusa, osigura mobilnost za sve i na taj način transformira Igre i ostavi naslijeđe za dugi niz godina.

U ime Toyote, prisutnima se obratio Kensuke Tsučija, predsjednik uprave Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Bosne i Hercegovine.

- Zvanično predajemo Toyota vozila Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i potpisujemo sponzorski ugovor kao vid podrške na putu olimpijskog tima BiH za Tokio. OKBiH je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i s velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo. U Toyoti vjerujemo da mobilnost ne podrazumijeva samo vozila. Mobilnost podrazumijeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova. Moja je velika želja da se što više bosanskohercegovačkih sportista kvalificira za Olimpijske igre u Tokiju i tamo predstavi strast, upornost, optimizam, snagu i samopouzdanje, po čemu su vaši sportisti poznati širom svijeta - kazao je on.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio i Izet Rađo, potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

- Toyota kao globalni TOP sponzor MOK-a, a samo najveći to mogu biti, prepoznao je OKBiH kao kredibilnog partnera, što nas čini počastvovanim da postajemo dio ove porodice. Sponzori su nezaobilazna karika svakog sportskog uspjeha i čine prevagu u nastojanjima sportista da dostignu vrhunske rezultate. Koristim priliku da zahvalim svim sponzorima OKBiH, koji skupa s nama dijele misiju i viziju olimpijskih vrijednosti, a posebna zahvala ide našem novom sponzoru - rekao je Rađo.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.