USPJEH

Prce za veliku pobjedu "Zmajeva" protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za EP

Avaz Sport

25.10.2018

Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Minsku Bjelorusiju rezultatom 29:30 u okviru 1. kola druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Zmajevi" nisu najbolje otvorili meč, Burić se istakao s nekoliko dobrih odbrana. Imali smo probleme u organizaciji igre, a Bjelorusi su veoma dobro trčali kontre. 

Držali su prednost od dva-tri gola sve do 15. minute, kada smo prvi put se rezultatski vratili na samo jedan gol zaostatka. No, nismo uspjeli i Bjelorusi su se u finišu odlijepili. Prvi put Bjelorusi su imali četiri razlike u 27. minuti kada je Vailupau kaznio grešku naše odbrane, a odmah nakon toga imali su iplus pet. 

Do kraja prvog poluvremena izabranici Bilala Šumana uspjeli su postići brze golove, a posebno se istakao gol Nikole Prcea nakon cepelina naših rukometaša. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Bjelorusije od 16:12.

I u nastavku meča domaćini su koristili greške bh. rukometaša i držali prednost od tri-četiri gola razlike. Nakon toga, igralo se gol za gol. "Zmajevi" su nakon jednog taj-auta Bilala Šumana uspjeli napraviti mini seriju od 3:0 i u 49. minuti približiti se na samo gol zaostatka. 

Do poravnanja došli smo u 54. minuti kada je Karačić pogodio za 27:27. Tri minute kasnije Terzić je pogodio sa sedam metara i prvi put smo bili u prednosti 27:28. 

Nakon toga imali smo napad za plus dva, no Karačićeva lopta otišla je pored gola. U posljednjih 40 sekundi ušlo se s nerješenim rezultatom 29:29, a do pobjede smo došli u posljednjoj sekundi meča kada je Prce pogodio sa sedam metara i veliku pobjedu BiH rezultatom 29:30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.