ODBOJKA

Naše reprezentativke pobjeda dijeli od historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo

Sve ulaznice rasprodate

Odbojkaška reprezentacija BiH: Još samo jedan trijumf do nevjerovatnog podviga. Arhiv

J.J.

9.1.2019

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas igra meč svih mečeva. U Lukavcu (17 sati) će “Zmajice” dočekati Rumuniju i u direktnom okršaju odlučiti koja od ove dvije selekcije ide direktno na Evropsko prvenstvo. 

Završni korak

Ovo je historijski trenutak za bh. žensku odbojku obzirom da do sada nijedna selekcija nije došla do ove prilike. Selektor bh. odbojkašica Goran Nešić optimističan je pred lukavački susret.

- Plasmanom na Euro ženska odbojka bi se još više razvila. Nadam se da ćemo u BiH imati još 10 ovakvih igračica kao ovih 14 koje sada imamo. Sve je u našim rukama, imamo tri pobjede, Rumunija tri i ako Bog da sutra će biti četvrta pobjeda za nas!

Dobro ih poznajemo, tamo smo od 0:2 došli do 3:2, tamo smo ih okrenuli i nadam se da ćemo isto ponoviti i u Lukavcu. Djevojke su spremne, ja sam spreman i očekuje da veliki broj ljudi uživa u predstavi ovih djevojaka – kazao je Nešić.

Ove riječi dočekane su aplauzima svih reprezentativki koje su u jednoj harmoničnoj atmosferi došle na korak do velikog uspjeha. Sanja Kojić – Đurić, kapitenka “Zmajica” ističe da su djevojke više nego spremne za završni korak.

Zajednički trud

- Zajednički se trudimo od treninga do treninga, od meča do meča. Ova utakmica će nam ako Bog da donijeti odlazak na EP! Sve od nas zavisi, ali i od vas dragi navijači. Uz vašu podršku lakše ćemo doći do uspjeha. Zajednički da proslavimo historijski uspjeh – poručila je Kojić –Đurić.

Prema riječima Alije Fatića, predsjednika Odbojkaškog saveza BiH, sve ulaznice za lukavački meč su rasprodate, te se očekuje velika podrška sa tribina. 

Zašto Lukavac, a ne Tuzla?

Novinare je interesovalo zbog čega se susret BiH – Rumunija igra u manjoj lukavačkoj dvorani, a ne npr. u Velikom Mejdanu koji bi privukao veći broj navijača. Alija Fatić je dao sljedeći odgovor.

- Mejdan nam je tražio 10 hiljada maraka za odigravanje utakmice, mi smo davali sedam, ali se nismo dogovorili. Lukavac nam je ponudio dvoranu besplatno. Mislim da je 10 hiljada maraka za jednu odbojkašku utakmicu previše. Mi smo pravili taj Mejdan, a ne oni koji sada upravljaju njim – istakao je Fatić.

Grupa F

Parovi posljednjeg, 6. kola: Bosna i Hercegovina - Rumunija (17), Španija - Latvija (19.30).

1. Španija 5 4 1 12:6 11

2. Rumunija 5 3 2 11:13 11

3. BiH 5 3 2 8:10 8

4. Latvija 5 0 5 0:15 0

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.