26. MUNDIJAL

Danas na rukometnom SP-u: Kreće vječni Lazarov, Srbija protiv direktnog konkurenta

Hrvatska i Srbija počinju takmičenje

Lazarov: Najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava. Twitter

index.hr

11.1.2019

Danas je drugi dan 26. svjetskog prvenstva u rukometu, a ukupno će biti odigrano devet utakmica.

Kreće nezaustavljivi Lazarov

U 15.30 sati na rasporedu su dvije utakmice. Angola i Katar otvaraju takmičenje u grupi D u Kopenhagenu, a Makedonija igra protiv Japana. Makedonija je favorit u ovom duelu, a predvodi ih neuništivi Kiril Lazarov, koji i dalje igra vrhunski rukomet s 38 godina.

Čudesni Makedonac drži rekord najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva, a ostvario je to u Hrvatskoj 2009. godine kad je takmičenje završio s čak 92 zabijena gola. Lazarov drži rekord i najboljeg strijelca Evropskog prvenstva, jer je prije šest godina zabio 62 gola u sedam utakmica. 

Desni vanjski makedonske reprezentacije 2015. godine je postao prvi rukometaš koji je zabio više od 1.000 golova u Ligi prvaka.

Od 18 sati igraju se četiri utakmice, a, osim Hrvatske, najzanimljivije će biti vidjeti kako će takmičenje otvoriti Mađarska i Srbija. Mađari u Kopenhagenu igraju protiv Argentine, očekuje se njihova lagana pobjeda protiv jednog od autsajdera prvenstva, dok Srbija u grupi A u Berlinu igra protiv Rusije.

S obzirom na to da se uz njih u grupi još nalaze Njemačka i Francuska, a samo tri najbolje ekipe idu u drugi krug, ova utakmica je ključna ako žele imati šansu za prolazak. 

Osim ove dvije utakmice, u 18 sati još igraju Saudijska Arabija i Austrija.

Francuzi, Šveđani i Norvežani očekuju lagane pobjede

Dan se završava s četiri utakmice u 20.30. Bahrein i Španija odmjerit će snage u grupi B u Minhenu.

Osim njih, igraju jake reprezentacije kao što su Francuska, Švedska i Norveška. Francuzi otvaraju s Brazilom, Šveđani s Egiptom, dok Norvežani igraju protiv Tunisa. Očekuju se njihove lagane pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.