MUNDIJAL 2019.

Hrvatska deklasirala Španiju i s prvog mjesta ide dalje, Danskoj pripao skandinavski derbi protiv Norveške

"Kauboji" s liderske pozicije prošli u drugi krug

SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Španiju. AFP

Avaz Sport

17.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Hrvatska je u Minhenu u okviru posljednjeg kola grupe B Svjetskog rukometnog prvenstva deklasirala Španiju rezultatom 23:19 i tako s prvog mjesta osigurala plasman u drugi krug. 

Na početku meča obje reprezentacije igrale su dosta čvrsto u odbrani. Igralo se gol za gol, a Hrvati su prvo vodstvo imali u 11. minuti (5:4). Niti jedna reprezentacija se ni u nastavku nije uspjevala odlijepiti, a u 23. minuti "Kauboji" su prvi put imali tri gola prednosti (10:7). Nakon toga Hrvatska je nastavila da rešeta mrežu izgubljenih Španaca, koji su ipak u samom finišu došli do laganih golova i smanjili zaostatak. "Kauboji" su na odmor otišli s prednošću od tri gola razlike (13:10).

Drugo poluvrijeme Španci su otvorili golom i došli na minus dva, a nakon toga ponovo se igralo gol za gol. Ipak, "Kauboji" su deset minuta pred kraj meča imali četiri gola prednosti (20:16), koju su do posljednjeg sudijskog zvižduka uspjeli sačuvati i ostvariti važan trijumf. 

U još jednom direktnom okršaju za lidersku poziciju, u grupi C Danska je u skandinavskom derbiju savladala Norvešku 30:26.

Francuska je u grupi A nakon velike borbe i preokreta u posljednjim trenucima meča pobijedila Rusiju rezultatom 23:22, dok je u grupi D Švedska bila bolja od Mađarske s 33:30.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.