MUNDIJAL 2019.

Danska i Švedska u borbi za polufinale, ali obje selekcije isto tako mogu ostati kratkih rukava

Meč na rasporedu od 20.30 sati

SP u rukometu: Danska ostvarila sve pobjede na šampionatu. AFP

Avaz Sport

23.1.2019

Posljednje kolo u grupi 2 Svjetskog rukometnog prvenstva donosi nam veliki skandinavski derbi između Danske i Švedske. Danci su jedini na prvenstvu koji su ostvarili sve pobjede, no još uvijeknisu osigurali polufinale. 

Prema kladionici MOZZART, Danska je favorit u ovom derbiju. Kvota na trijumf Danaca iznosi 1,55, dok se na pobjedu Švedske nudi kvota od 2,95.

Ipak, Danci bi u slučaju poraza od Švedske, mogli ostati kratkih rukava. Morao bi to biti poraz sa više od tri gola razlike, što ipak olakšava situaciju, ali vjerovatno će igrati na pobjedu. 

S druge strane, Šveđani su napravili samo jedan krivi korak na ovom prvenstvu i to će ih vjerovatno i koštati plasmana u polufinale. Na ovom SP svrstani su među favorite, međutim, kiksali su protiv Norveške. Porazom u ovom meču sigurno ne idu u polufinale, dok s pobjedom od četiri ili više golova razlike sigurno prolaze među četiri najbolje selekcije.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.