SRETNO, ZMAJEVI

Futsal selekcija BiH protiv Švicarske otvara kvalifikacije za SP

Turnir na rasporedu od 29. januara do 1. februara

Zenica: Bh. futsaleri dočekuju Švicarsku. NSBiH

Fena

29.1.2019

Nakon četverodnevnih priprema, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, današnjim duelom protiv Švicarske u Gradskoj areni u Zenici (17 sati) otvara kvalifikacijski turnir u okviru grupe F preliminarne runde za Svjetsko prvenstvo, koji se igra od 29. januara do 1. februara.

Selektor bh. selekcije Ivo Krezo istakao je da su, u konkurenciji Švicarske te Turske i Švedske, u ulozi favorita i da se tako i ponašaju.

- Mi smo sebi zacrtali cilj da budemo prvi u grupi, a vidjet ćemo šta će se desiti. Imamo sve uvjete za rad, Arena je odlična, uvjeti u Trening centru NSBiH također tako da je, sada, sve do nas. Bili smo i u Italiji i nisu bili bolji uvjeti nego u Zenici - istakao je bh. selektor, koji se nada i podršci s tribina za svoje pulene.

Spisak bh. tima na pripremama u Zenici: Stanislav Galić, Mario Aladžić, Dejan Pavlović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklograd), Denis Isanović, Darko Milanović (Salines), Josip Bošković, Darko Raguž, Andrijano Dujmović (Zrinjski), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Anel Radmilović, Amel Hadžić i Elmin Prošić (Centar).

Raspored i satnica - 29. januar: BiH – Švicarska (17.00) i Turska – Škotska (20.00); 30. januar: Švicarska – Turska (17.00) i BiH – Škotska (20.00) te 1. februar: Škotska – Švicarska (17.00) i Turska – BiH (20.00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.