ZENICA

Futsal reprezentacija BiH s uvjerljivih 7:1 porazila Švicarsku

Bh. tim osvojio važne bodove

Zenica: "Zmajevi" slavili važan trijumf. D. Jurišić

Fena

29.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Futsal selekcija Bosne i Hercegovine porazila je u prvom meču 1. kola u okviru grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine selekciju Švicarske s uvjerljivih 7:1 (3:1). 

Ovim je trijumfom bh. tim osvojio važne bodove u nastojanju da se domogne jedne od dvije vodeće pozicije u grupi F, koje bi ih odvele i u glavnu kvalifikacijsku rundu, koja se igra najesen.

"Zmajevi" su već nakon prvog poluvremena vodili 3:1, a strijelci su bili Nermin Kahvedžić u 5. i 12. te Josip Bošković u 12. minuti, dok je gol za goste postigao Evangelos Markojanakis (Marcoyannakis) u 11. minuti.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, nakon 30-ak sekundi igre, Kahvedžić je postigao i svoj treći gol za vodstvo bh. tima od 4:1, dok je na 5:1 povisio golman bh. tima Stanislav Galić, koji je iz kaznenog prostora kaznio napuštanje gola od švicarskog golmana Noela Čariera (Charriera).

Na 6:1 povisio je u 31. minuti Anel Radmilović, dok je konačnih 7:1 postavio Bilal Jelić u 37. minuti. Susret je u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" pratilo je oko 600 gledalaca, a u 20 sati na parket zeničke Arene istrčat će reprezentativci Turske i Škotske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.