MLADE NADE

Predstavljeni bh. takmičari koji će učestvovati na EYOF-u

Olimpijski plamen upalit će Larisa Cerić

Avaz Sport

6.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

U prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu održana je pres-konferencija na kojoj su predstavljeni bosanskohercegovački takmičari i takmičarke koji će učestvovati na predstojećem EYOF-u 2019., koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Našu domovinu ukupno će predstavljati 21 takmičar u pet sportova.

Najbrojniji tim BiH će imati u skijaškom trčanju i biatlonu, gdje će nastupiti 10 takmičarki i takmičara - Marija Jokić, Anđela Samardžija, Andrija Jugović, Đorđe Santrač, Luka Vrećo, Aleksa Vuković, Predrag Pantić, Uroš Lalović, Davor Škipina i Nikola Gavrilović.

U alpskom skijanju bit će osam predstavnika - Esma Alić, Nina Petrović, Aiša Kantardžić, Ajlin Zuhrić, Harun Kunovac, Samir Hasanbegović, Kemal Karić i Strahinja Aranaut.

U snoubordu će nastupiti Asja Klačar i Selina Memić, a jedinu predstavnicu BiH će imati u brzom klizanju (shot traek) - Sumeju Zaimović.

Zamjenik predsjednika Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo istakao je značaj EYOF-a te koji je njegov cilj. 

- Bosna i Hercegovina je ponosna na projekt koji će probuditi emocije i dizajnirati mladim ljudima budućnost - da imaju sjećanje i viziju kako da žive. Dolazi nam mladost Evrope i to je dobra poruka. Učinimo sve da naša mladost ostane u Bosni i Hercegovini - poručio je Rađo. 

Ceremonija svečanog otvaranja EYOF-a bit će održana 10. februara na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 19 sati. 

Olimpijski plamen na svečanoj ceremoniji otvaranja 14. evropskog omladinskog olimpijskog festivala na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu zapalit će bh. džudistkinja Larisa Cerić.

Zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja nosit će Esma Alić, bh. reprezentativka u alpskom skijanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.