HOKEJ

Novinara centimetri dijelili od smrti: Pogledajte gdje mu je proletio pak

Klupe ostale nezaštićene

Pak proletio nekoliko centimetara pored glave novinara. Screenshot

index.hr

19.2.2019

Pijer Mekgair (Pierre McGuire), reporter NBC-ja, slavi novi rođendan.

Na hokejaškoj utakmici Tampa Beja i Kolumbusa u NHL-u pak ga je promašio za svega nekoliko centimetara. Za toliko je, naime, američki novinar izbjegao sigurnu smrt.

Pločica kojom se igra hokej teži samo 17 dekagrama, ali leti čak 170 kilometara na sat. Obični smrtnici ne stignu ni reagirati kada se ovaj ubojiti metak munjevitom brzinom kreće prema njima. Ovo nije metafora jer izračuni pokazuju da se pak "ispaljen" palicom kreće jednakom brzinom kao zrno ispaljeno iz pištolja.

Otkako je 2002. na utakmici u Kolumbusu, dva dana prije 14. rođendana, poginula navijačica Nikol Sesil (Nichole Cecil), do sada jedina ljudska žrtva na tribinama u NHL-u, uz ograde od pleksiglasa, oko terena postale su obavezne i zaštitne mreže.

Ali klupe su ostale nezaštićene, a upravo tamo bio je Mekgair kada je nekoliko centimetara pored njegove glave proletio pak i zabio se u okvir kamere. 

- Sve je to dio posla - komentirao je nakon što je zamalo izbjegao smrt.

Malo mu je nedostajalo da se na popisu fatalnih hokejaških žrtava pridruži stradaloj navijačici, koja je preminula nakon što ju je pak pogodio u lijevu sljepoočnicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.