MANIFESTACIJE

Volonterima upriličen oproštajni prijem: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

Fena

19.2.2019

Za volontere koji su bili dio Projekta uključenja omladinske populacije nacionalnih manjina u volonterske aktivnosti EYOF-a 2019, danas je upriličen oproštajni prijem. 

Mladi iz Prnjavora, Travnika, Sarajeva, Visokog i ostalih gradova imali su priliku da zajedno provedu više od 10 dana na pripremnoj obuci, kampu i zadacima na koje su raspoređeni tokom trajanja Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u organizaciji Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

EYOF-a 2019 je bila sjajna prilika da puno nauče, upoznaju nove ljude, te su zaključili kako su njihovi roditelji imali Olimpijadu, a oni EYOF.

Koordinator projekta Goran Žlof iz Udruženja "Drvo života" zahvalio je volonterima na angažmanu i poručio im kako su opravdali očekivanja, te da se nada da će naučeno imati priliku upotrebljavati u životu i da će očuvati stečena prijateljstva.

S iskustvom volontiranja na EYOF-u, kako je kazala Lara Grgić iz Olimpijskog komiteta BiH, volonteri imaju otvorenu mogućnost da apliciraju i za volontiranje na Olimpijskim igrama i narednom EYOF-u, saopćeno je iz CRS-a.

- Sljedeća Olimpijada je u Tokiju, sljedeći EYOF u Azerbejdžanu, uskoro se otvaraju aplikacije i postoji šansa da se nađete i tamo - potrebni su vam želja i upornost, a preduvjete ste s ovim već dobili - kazala je Grgić.

"PRO-Budućnost" je USAID-ov projekt, koji provodi CRS u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.