KVALIFIKACIJE ZA EP

Šuman: Večerašnja utakmica je od velike važnosti, nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ono drugo poluvrijeme

Pobjeda preko tri razlike nas ostavlja u borbi za drugo mjesto u grupi, zajedno sa Austrijom

Terzić, Šuman i Prce. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.1.2021

Muška rukometna reprezentacija BiH u srijedu je poražena u Polvi od Estonije, u drugom meču kvalifikacija za Euro 2022, a u večeras (20 sati) u Bugojnu igra protiv istog protivnika revanš meč grupe 2.  Selektor "Zmajeva" Bilal Šuman zadovoljan je samo prvim poluvrijemenom u Polvi.


Najlošije poluvrijeme

- Rezultatski možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, imali smo plus tri, ali onda smo odigrali jedno od naših najlošijih poluvremena u ove četiri godine. Dali smo samo sedam golova i to je rezultat tog poraza, rekao je Šuman i dodao:

- Taj naš napad uopšte nije funkcionisao u drugom poluvremenu, imali smo ogromne probleme te dali samo sedam golova. U odbrani nismo našli rješenje u igri sedam na šest, a znali smo da će to igrati. Bilo je potrebno da osvojimo dvije ili tri lopte kako bi ih vratili u igru šest na šest. Ispalo je tako kako je ispalo i naravno da ne možemo biti ni blizu zadovoljni


Nadam se da ćemo biti konstantni

Večeras je u Bugojnu prilika za revanš...

- Iskoristili smo vrijeme po povratku u Sarajevo i obavili nekoliko treninga. Imamo mnogo video analiza i mislim da ćemo ih dočekati spremni. Pobjeda preko tri razlike nas ostavlja u borbi za drugo mjesto u grupi, zajedno sa Austrijom. Ova utakmica je od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ono drugo poluvrijeme, biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike. To je cilj, to je plan i to ćemo pokušati napraviti, zaključio je Šuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.