KVALIFIKACIJE ZA EP

Perić: Ne možemo ponoviti onakvu utakmicu u tako kratkom periodu

Pobjeda je imperativ te, o drugačijem scenariju niko ni ne razmišlja

Perić: Pokušali smo što prije zaboraviti prvi meč, podbacili smo u svim segmentima. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.1.2021

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Alen Ovčina i Josip Perić najavili su duel protiv Estonije koji se igra večeras (20 sati) u Bugojnu.  Perić ističe da je pobjeda imperativ te da o drugačijem scenariju niko ni ne razmišlja.  



Zaboraviti prvi meč

- Pokušali smo što prije zaboraviti prvi meč, podbacili smo u svim segmentima. Želimo se okrenuti današnjem duelu, ništa drugo nas ne zanima osim pobjede od najmanje četiri gola razlike, istakao je Perić i dodajo:

- Sigurno je to da naša ekipa ima određene kvalitete, ali mi ne možemo ponoviti onakvu utakmicu u tako kratkom periodu.

Rukometni "Zmajevi" će igrati protiv Estonije duel 4. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, nakon poraza od istog protivnika u Polvi... Ovčina naglašava da samo pobjeda dolazi u obzir, te da su naši najbolji rukometaši dosta radili na ispravljanju grešaka iz pomenutog duela u Estoniji.

- Odigrali smo ispod našeg nivoa, ali mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa od Estonije. Nadam se da ćemo to pokazati večeras. Spremili smo se, pokušavali smo ispraviti greške... Radili smo na tome da što bolji dojam ostavimo i ako Bog da pobijedimo, rekao je Ovčina.


Kontra napadi

Kako kaže, nije isključeno da će nas Estonci napadati i zaprijetiti, ali mi moramo ispraviti tačno ono gdje smo griješili.

- Moramo pokušati rizikovati, te na naše kontre dati što lakše golove, da bi njih izvukli iz igre sedam na šest, na postavljen napad, zaključio je Ovčina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.