TRADICIONALNA UTRKA

Uroš Gutić i Lusija Kimani pobjednici "Stolačkog cenera"

Učestvovalo više od 300 takmičara

Utrka kroz najljepše dijelove Stoca. Anadolu Agency

E. Ć / Anadolija

22.5.2021

Više od tri stotine takmičara uzelo je učešće na tradicionalnoj utrci "Stolački cener", dugačkoj deset kilometara i to kroz najljepše dijelove Stoca. Na kraju su najbrži bili Uroš Gutić i Lusija Kimani, javlja Anadolu Agency (AA).

Gutić je iza sebe ostavio Aliju Imamovića i Emira Hastora, iako mu je u jednom trenutku pozlilo nakon čega je morala intervenisati Hitna pomoć. Uprkos ukazanoj pomoći, Gutić je uspio pobjeći Imamoviću. U ženskoj konkurenciji očekivano je pobijedila Lusija Kimani. 

Manifestaciju je podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a ministar Rašid Hadžović u svom obraćanju na početku kazao je kako vjeruje da će "Stolački cener" postati tradicija koja će svake godine u ovaj gradić privlačiti veliki broj gostiju. Prema riječima jednog od organizatora Sanela Marića, ideja o "Stolačkom ceneru" nastala je spontano, ali je već sada jasno da je bila odlična.

Osim glavne utrke čija staza je bila dugačka deset kilometara, organizovana je i utrka na dva kilometra na kojoj su učešće uglavnom uzeli rekreativci iz Stoca. Najbrži je bio Abid Šarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.