RUKOMET

Nakon povrede Burića: Trener Flensburga vratio golmana koji se penzionisao 2012. godine

Bh. reprezentativac zbog povrede zadnje lože završio sezonu

FRIC: Devet godina u penziji. TWITTER

E. Ćosić

28.5.2021

Nakon što je Benjamin Burić povrijedio zadnju ložu i završio sezonu prije vremena, trener Flensburga Maik Maikula (Machulla) iz penzije je reaktivirao golmana koji se penzionisao prije devet godina.

Riječ je o Heningu Fricu (Henning Fritz), čuveni njemački golman koji je 2007. godine bio proglašen i za najboljeg rukometaša svijeta. 47-godišnji Fric je svojevremeno bio i prvak svijeta sa Njemačkom, a do kraja sezone "čuvat će leđa" Bergerudu i Bakhausu (Bauhaus). Tim iz Njemačke se želio osigurati na poziciji golmana, a kako je u ovom trenutku bilo jako teško pronaći nekoga, Maikula je odlučio vratiti Frica iz penzije, prenosi "Balkan Handball".

Fric je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Magdeburg, Kil i Rajn Neker Leven. Po završetku karijere posvetio se stručnoj rukometnoj literaturi, objavio je dvije knjige i komentarisao rukometne susrete za njemački "Sky". 

- Nije mi palo na pamet da se ovo može desiti, da ću se vratiti na gol poslije toliko godina. Zahvaljujući krosfitu i džogingu koje praktikujem nekoliko puta sedmično, u dobroj sam fizičkoj spremi, i mislim da sam sposoban pomoći ekipi do kraja sezone. Za mene nije bilo dileme kada sam dobio poziv Maika Makule. Želim da pomognem ekipi, ali želim prije svega brz oporavak Benjaminu Buriću – rekao je Fric.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.