BH. GOLMAN BRILJIRAO

Ni fenomenalni Burić nije uspio spasiti Flensburg poraza protiv Barcelone

Utakmica 1. kola faze Lige prvaka

Burić: Pokazao da je povreda iza njega. SCREENSHOT

E. Ćosić

16.9.2021

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Benjamin Burić jedan je od najboljih golmana svijeta, a svoju klasu pokazao je i večeras u utakmici 1. kola grupne faze Lige prvaka. 

Njegov Flensburg je izgubio od Barcelone rezultatom 21:25, ali je taj poraz mnogao biti mnogo teži da nije bilo našeg čuvara mreže.

Burić je sakupio čak 17 odbrana, uz visok procenat odbrane od čak 40,48 posto. Tako je bh. reprezentativac pokazao da je teška povreda otprije četiri mjeseca, kada mu je pukla zadnja loža, iza njega, te da je ponovo spreman da oduševljava rukometnu javnost.

Bh. golman je u nekoliko navrata održavao svoj tim u životu, nedopustivši Barceloni da se rezultatski odcijepi, a na njegovim krilima Flensburg je u 37. minuti imao priliku da dođe i do poravnanja. 

Pri rezultatu 15:16, Burić je odbranio zicer Gomez Abelju (Aleix Abello), koji se nakon brzog centra sjurio pred gol Flensburga, ali je njegov šut zaustavio Burić. Ipak, Benjaminovi saigrači u napadu nisu namjestili nišanske sprave, stoga su u prvom kolu nove sezone najjačeg evropskog klupskog takmičenja zabilježili poraz.

Inače, u pobjedi Barcelone su se istakli Dika Mem sa sedam i Melvin Ričardson (Melvyn Richardson) sa šest golova, dok je pet dodao Aleks Gomez Abeljo. Golman Gonzalo Perez de Vargas je imao 16 odbrana.

Kod Flensburga, pored našeg Burića, dobru partiju pružili su još Hampus Vane (Wanne) i Hans Aron Mensing (Aaron) koji su meč završili sa po šest pogodaka, dok su po tri gola postigli Džim Gotfridson (Jimm Gottfridsson) i Mads Mensah Larsen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.