EHF LIGA PRVAKA

Nova briljantna partija Burića, velika pobjeda Flensburga nad Vespremom

Fenomenalni bh. golman meč završio sa 17 odbrana

Burić: Voli nastupati na najvišoj klupskoj smotri. twitter

Piše: E. Ćosić

9.12.2021

Rukometaši Flensburga su u derbiju 10. kola Lige prvaka savladali Vesprem rezultatom 30:27 (16:12), a jedan od junaka pobjede njemačkog tima bio je Benjamin Burić koji je meč završio sa 17 odbrana. 

Mađarski viceprvak je bio favorit uoči ove utakmice, ali su Burić i društvo uspjeli savladati tim koji sa klupe predvodi bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji igrač Vesprema Momir Ilić. Bolje su u meč ušli gosti koji su imali prednost 3:1, potom 4:3. Džim Gotfridson (Jim Gottfridsson) je donio prvo vodstvo Flensburgu (5:4), koji je na krilima velike serije sredinom prvog dijela otišao na šest golova razlike (11:5).  

To je bio odličan zalog koji su igrači Flensburga znalački čuvali, a prednost su podebljali početkom drugog dijela kada su uvezali tri pogotka i došli do maksimalnih +7 (19:12). U nastavku je uslijedila dobra igra Vesprema koji je na krilima Jahije Omara (Yahia) i Matee Lekaija došao na gol zaostatka u dva navrata (26:25, 27:26), ali je na golu Flensburga bio raspoloženi Burić koji je zabilježio dobre intervencije u trenucima kada se "lomila" utakmica.

Pored Burića koji je ostvario 17 odbraana uz procenat uspješnosti 39 posto, u pobjedničkom timu istakli su se Mensah Larsen sa sedam golova, dok je Johanes Gola (Johannes Golla) dodao šest, a Džim Gotfridson je susret završio sa pet pogodaka.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Gašper Marguč sa šest golova, a po četiri su dodali Lekai i Kentan Mae (Mahe). Golman Rodrigo Korales (Corrales) je zabilježio 15 odbrana.

Ovo je bila bitna pobjeda Flensburga u borbi za naredni krug Lige prvaka. Podsjećamo, njemački viceprvak je loše ušao u sezonu, upisavši nekoliko uvodnih poraza. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.