PLIVANJE

Trener Lane Pudar uputio apel za izgradnju bazena: Dosta nam je tapšanja po leđima i lijepih riječi

Đedović pozvao državne institucije da reagiraju

Damir Đedović i Lana Pudar. ARHIV

Piše: A. V.

21.12.2021

Naša najbolja plivačica Lana Pudar (15) okončala je nastup na SP u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju, a u BiH se vraća s historijskom bronzanom medaljom, koju je osvojila u utrci na 200 metara delfin.

Njen trener Damir Đedović se po Laninom posljednjem nastupu i osvojenom sedmom mjestu u disciplini 100 metara delfin zahvalio svima na velikoj podršci.

- Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svim ljudima u BiH, regionu i dijaspori koji su nas podržavali u proteklih šest-sedam dana. To nam je davalo jednu nevjerovatnu snagu da krenemo dalje, prije svega Lani i ovo zaista ima još jednu posebnu draž. Također ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim ljudima i svim institucijama koje su doprinijele da postigne jedan ovakav rezultat - istakao je Đedović.

On je još jednom naglasio potrebu izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru.

- Iskoristit ću ovu priliku da još jednom naglasim potrebu i važnost izgradnje olimpijskog bazena u gradu Mostaru i nadam se da ovo sve neće proći u jednoj protokolarnoj podršci i nekim podrškama koje na kraju neće dovesti do nekih konkretnih rezultata. Nama je dosta protokolarne priče, lijepih riječi, tapšanja po leđima. Grad Mostar i ostali nivoi vlasti moraju da se uključe u izgradnju olimpijskog bazena. Imamo neke nezvanične informacije da bi se Vlada Federacije trebala uključiti u izgradnju olimpijskog bazena, nadamo se da će i Kanton ovo prepoznati. Promocija koju je Lana napravila za državu je ogromna.  Velika je stvar kada vi vidite da se naša zastava vijori pored američke i kineske i ostalih veleslia i da se to pravi sve iz uslova koji nisu dostojni jednog ovakvog rezultata. Mislim da svi plivački klubovi u gradu Mostaru i sva mostarska djeca to zaista zaslužuju - poručio je Đedović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.