ŠPANIJA

Tanović i Dorn osvojile treće mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa

Bila je ovo jedna od najtežijih utrka u mojoj karijeri i medalja sa Svjetskog kupa mi daje motivaciju za nastavak sezone, rekla je Lejla

Naša najbolja biciklistkinja ponovo na pobjedničkom postolju. FENA

Piše: FENA

28.2.2022

Bosanskohercegovačka bicikistkinja Lejla Tanovići Njemica Štefani Dorn (Stefanie Dohrn) su nakon svih šest etapa na Svjetskom kupu, sa vremenom 19 sati i 23 minute, zauzele treće mjesto i osvojile po 160 UCI bodova.


Najzahtjevnija utrka

Bila je ovo treća medalja sa utrka Svjetskog kupa u karijeri za najbolju bh. biciklistkinju. Pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield, dok su drugo osvojile Janine Schneider i Luetzelschwab Irina.

Ovogodišnje izdanje "Andalucie Bike Race" važila je za jednu od najzahtjevnijih utrka u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa dužinom od 358 kilometara i 11.158 metara visinskog uspona, a interesantno je da su takmičarke tokom utrke ostvarile uspon veći za 2.300 metara od najvišeg vrha svijeta, odnosno Munt Everesta.

- Bila je ovo jedna od najtežijih utrka u mojoj karijeri i medalja sa Svjetskog kupa mi daje motivaciju za nastavak sezone. Da su zimske pripreme bile na vrhunskom nivou pokazuje i to da tokom svih šest dana utrkivanja nisam imala problema sa umorom. Sada nastavljam sa pripremama i treningom u Španiji za najbitnije utrke koje me očekuju u junu - rekla je Lejla Tanović.


Treninzi u Španiji

Tanović će nastaviti sa pripremama i treningom u Španiji, a planiran je i nastup na etapnoj UCI S2 utrka "Aragon Bike Race" koja se održava naredne sedmice, saopćio je direktor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.