SJAJNA FORMA BH. SPORTISTA

Ministar Samir Avdić uputio čestitke Pehlivanoviću, Husiću i Tanović

Najbolji bh. igrač bilijara je prvi put postao prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji u disciplini "desetka"

Avdić poželio bh. sportistima još bolje rezultate. Društvene mreže

M. K.

7.3.2022

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu s ministrom Samirom Avdićem, uputilo je danas čestitku Sanjinu Pehlivanoviću na osvojenoj tituli prvaka Evrope u bilijaru "desetki", tekvondoisti Nedžadu Husiću na zlatnoj i srebrnoj medalji na takmičenjima u Bugarskoj i Albaniji, te biciklistkinji Lejli Tanović koja je osvojila treće mjesto na utrci Svjetskog kupa u Španiji, prenijela je Fena.

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara je sinoć u slovenskom Laškom savladao Vojčeha Ševčika (Wojciech Szewczyk) re- zultatom 8:5 i tako prvi put postao prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji u disciplini "desetka", saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

S druge strane, najbolji bosanskohercegovački tekvondoista Husić je na turniru iz G2 serije u glavnom gradu Bugarske na putu do zlatne medalje pobijedio predstavnike Španije, Belgije, Srbije i Njemačke i zasluženo se okitio najsjajnijim odličjem.

- Naši sportisti su svojim vrhunskim nastupima još jednom potvrdili da se nalaze u odličnoj formi i tako pokazali da su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine. Od srca im čestitam i želim mnogo uspjeha i u narednim takmičenjima, rekao je ministar Avdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.