BORILAČKI SPORT

Najuspješniji karatisti svijeta i preko 1000 učesnika na dvodnevnom spektaklu u Sarajevu

Glavni organizator i idejni tvorac ovog događaja je Nermin Potur, nekada najbolji sportista Bosne i Hercegovine

Takmičenja su na rasporedu 25. i 26. marta u sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici. FACEBOOK

A. V.

9.3.2022

Karate klub Respect 25. i 26. marta u Sarajevu organizovat će dvodnevni karate spektakl međunarodnog karaktera pod nazivom "Top ten" i "Grand prix Sarajevo 2022".

Na takmičenju "Top ten" koje se prvi put dešava u našoj državi dolaze najuspješniji karatisti svijeta i trenutni olimpijci koji će svoje umijeće i vještine u ovom sportu pokazati prisutnim gledaocima. Takmičenje će biti održano 25. marta, a svoj dolazak najavili su najbolji borci iz raznih dijelova svijeta.

Drugog dana bit će održan "Grand prix Sarajevo 2022" na kojem se očekuje više od 1000 učesnika iz 10 evropskih zemalja u kategorijama za djecu, kadete, juniore, U21, seniore i parakaratiste.

Glavni organizator i idejni tvorac ovog događaja je Nermin Potur, nekada najbolji sportista Bosne i Hercegovine.

- Ponosni smo na činjenicu da organizujemo ovakav događaj u Bosni i Hercegovini. Ovo takmičenje značajno je za promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kao i za prezentaciju vrhunskog sportskog stvaralaštva, te afirmaciju sporta i njegovih vrijednosti kao dijela kulture našeg društva - kazao je Potur.

Sama organizacija i dovođenje velikih imena ovog sporta nije bio nimalo jednostavan zadatak.

- Zahvaljujući svojim sportskim rezultatima stekao sam veliki broj prijatelja širom svijeta. Ideja je postojala odavno, a sada je došao trenutak za njenu realizaciju. Svi odabrani borci pristali su bez puno razmišljanja doći u našu državu na "Top ten", a posebno se radujemo takmičenju "Grand prix Sarajevo 2022" na kojem će biti više od 1000 učesnika u nekoliko kategorija - kazao je Potur.

Takmičenja su na rasporedu 25. i 26. marta u sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.