PREMINUO U SKOPLJU

Ante Gadža o preminulom Denisu Totu: Igrali smo mnogo puta međusobno i razgovarali

Probudili smo se ujutro sa zaista tragičnim vijestima. Mi zaista ne znamo puno, sutra smo trebali igrati međusobnu utakmicu, pripremali smo se za dvoboj, kaže Gadža

Gadža u šoku nakon smrti Denisa Tota. Agencije

M. K.

8.4.2022

Denis Tot, 27-godišnji hrvatski rukometaš koji je nastupao za makedonskog prvoligaša Butel, podlegao je u skopskoj bolnici nakon zadobivenih povreda.

Hrvatski rukometni reprezentativac i rukometaš Vardara, Ante Gadža, koji sutra treba igrati utakmicu protiv Butela za koje je nastupao preminuli Tot, rekao je za hrvatske medije:

- Probudili smo se ujutro sa zaista tragičnim vijestima. Mi zaista ne znamo puno, sutra smo trebali igrati međusobnu utakmicu, pripremali smo se za dvoboj. Poznavali smo se, igrali smo puno puta međusobno, naravno da bi porazgovarali u tim trenucima, ali koliko smo saznali iz njegovog kluba, mislimo da je bio sam vani, tako da nemamo nikakve informacije i ne znamo sto se dogodilo, rekao je Gadža.

Navodno se sve dogodilo u jednom noćnom klubu u Skoplju gdje je došlo do sukoba sa zaštitarima.

Međutim, direktorica skopske bolnice Maja Mojsova demantirala je takve napise i izvijestila kako je Tot u bolnicu dovezen na reanimaciju, anesteziju i intenzivnu njegu u kritičnom stanju zbog srčanog zastoja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.