ŽESTOKI PRENOSI

UFC borac konzumirao gljive, pa vidio budućnost u kojoj će on postati prvak

Mins je čak 19 puta slavio nokautom u dosadašnjih 40 profesionalnih nastupa, dok Holand ima 13 pobjeda nokautom na svom kontu

Holand istripovao da je prvak. TWITTER

M. K.

18.6.2022

Jedan od uzbudljivijih mečeva na večerašnjem UFC on ESPN 37 eventu trebali bi nam pružiti Kevin Holand (Holland) i Tim Mins (Means).

Radi se o dvojici velteraša koji preferiraju vrlo otvoren i uzbudljiv stil borbe.

Mins je čak 19 puta slavio nokautom u dosadašnjih 40 profesionalnih nastupa, dok Holand ima 13 pobjeda nokautom na svom kontu (30 mečeva). Tri pobjede u nizu upisao je Mins u posljednja tri nastupa, a Holand ulazi u ovu borbu nakon pobjede protiv Aleksa Oliveire koju je ostvario u trećem mjesecu ove godine.

Holandu je tek 29 godina, a već je pregršt iskustva iza njega. Glavni problem predstavljaju mu borci koji preferiraju grappling i borbu u parteru, ali Holand vjeruje da će s vremenom napredovati i dogurati do samog vrha neke od kategorija. Svoje viđenje temelji na nečemu poprilično bizarnom, piše FightSite.hr. 

Naime, Holand je nedavno konzumirao gljive koje su mu prouzročile ''psihodelični trip'' i Holand je tada dobio razne spoznaje po pitanju svoje karijere.

- Bit ću prvak. Zapamtite moje je**ne riječi. Bit ću prvak. Konzumirao sam neke gljive prije nekoliko sedmica i imao sam ova viđenja. Bit ću prvak. To mi je bilo prvi puta da sam uzimao gljive, a kažu da prvi puta vidite budućnost. Ja sam ugledao svoju budućnost. Spreman sam postati prvakom i učinit ću sve što je potrebno. Odrađivat ću dodatni posao, plivat ću dodatne dužine, voziti bicikl više milja nego dosad. Ne trčim. Nisam trkač jer nikad ne bježim, otkrio je Holand gostujući u The Fighter vs. The Writer podcastu.

Teško je povjerovati da gljive uistinu ''proriču budućnost'', ali Holand djeluje silno uvjeren. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.