ATLETIKA

Tuka: Nekada moramo rizikovati i trpjeti poraze

Znao sam da je jako teško napraviti rezultat u ovako jakoj konkurenciji , poručio je naš olimpijac poslije osvojenog šestog mjesta u Sekešfehervaru

Amel Tuka. ARHIV

A. V.

9.8.2022

Nakon sinoć osvojenog šestog mjesta u trci na 800 metara na 12.memorijalnom atletskom mitingu "Gyulai Istvan" u mađarskom Sekešfehervaru, bosanskohercegovački olimpijac Amel Tuka oglasio se na svom Facebook profilu te poslao poruku navijačima i javnosti.

Podsjetio je kako su iza njega naporni treninzi te dvije trke u posljednja tri dana, odnosno da je u subotu, 6. avgusta, nastupio na trci Dijamantske lige u Poljskoj (Silesija, Horžov), gdje je 800m istrčao za 1:47.76 (10. mjesto) te jučerašnja trka na 800 metara u okviru World Continental toura Gold u Mađarskoj, u kojoj je istu dionicu istrčao u vremenu 1:46.77.

- Poslije izuzetno jakih treninga posljednih mjesec dana, zajedno sa trenerom odlučio sam nastupiti na ove dvije izuzetno jake trke, iako sam znao da je jako teško napraviti rezultat ili plasman poslije jakih treninga i ovako jake konkurencije trenutno! Nekada moramo rizikovati i čak trpjeti poraze, ali isto tako čvrsto vjerovati u proces i sve ono dobro što nas čeka u budućnosti! Nikad poraz, samo lekcija! Uz vas i vašu bezuslovnu podršku je zaista sve puno lakše - poručio je Tuka.

Tuka je jučer za skoro punu sekundu bio brži nego u subotu u Poljskoj, što je dobar znak da polako diže formu pred nastupajuće Evropsko atletsko prvenstvo u njemačkom Minhenu, koje počinje 15. avgusta te na kojem bi i on trebao nastupiti. Tuka je prošlog mjeseca odlučio propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u američkom Oregonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.