LIGA PRVAKA

Veliki podvig: Bh. reprezentativac s Celjem srušio veliki Kil

Muhović se uspio upisati u listu strijelaca

Muhović: Ljetos stigao u Celje iz Izviđača. RK Celje

E. Ć.

21.9.2022

Rukometaši slovenskog Celja napravili su senzaciju u 2. kolu rukometne Lige prvaka jer su na svom terenu savladali moćni Kil rezultatom 38:36.

U pobjedi Celja učestvovao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Muhović, visoki pivot, koji je uspio doći i do jednog pogotka. 

Favorizovani Kil je bolje otvorio utakmicu, imao i prednost od četiri gola (8:4), ali je onda Celje zaigralo odličan rukomet. Na odmor se otišlo sa 17:14, a nošeni odličnom atmosferom u Zlatorogu Celjani su na startu drugog dijela napravili seriju 3:0 i došli na visokih +6 (20:14).

Celje je do trijumfa predvodio Aleks Vlah koji je odigrao utakmicu karijere i postigao deset golova. Po pet pogodaka su dodali Tim Cokan i Ante Ivanković sa pet, dok su po četiri postigli Gal Marguč i Tilen Strmljan. Odličan je Gal Gaberšek koji je skupio 13 odbrana.

Na drugoj strani istakao se Patrik Vinček (Patrick Wiencek) koji je postigao deset golova iz 11 pokušaja. Po šest golova su postigli Harald Reinkind i Magnus Landin Jakobsen (Jacobsen).

Inače, Amir Muhovič je rođen 1999. godine u Sarajevu. Prije Izviđača bio je član sarajevske Bosne, a od 2018. godine je dio kluba iz Ljubuškog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.