EHF LIGA PRVAKA

Terzić s Vislom slavio protiv GOG-a, Muhović i Celjani nisu mogli do nove senzacije

Terzićeva Visla nakon tri odigrana kola u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju ima dvije pobjede i jedan poraz

Terzić: Nije igrao u fazi napada. Twitter

Piše: E. Ć.

29.9.2022

Četiri utakmice 3. kola EHF Lige prvaka odigrane su večeras, a na terenu su bila dva bh. rukometaša. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić je sa svojom Vislom bio bolji od GOG-a (31:27), dok Amir Muhović s Celjem nije uspio napraviti još jednu senzaciju na gostovanju kod Barcelone (30:38).

Terzić je standardno igrao u fazi odbrane, a te se nije upisivao u listu strijelaca. Najefikasniji u pobjedi poljskog tima bio je Tin Lučin sa sedam pogodaka, dok se kod GOG-a istakao Džeri Tolbring (Jerry Tollbring) sa isto toliko golova. Terzićeva Visla nakon tri odigrana kola u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju ima dvije pobjede i jedan poraz, dok danski GOG ima pobjedu, remi i poraz. 

Drugi bh. reprezentativac koji je večeras igrao je mladi pivot Amir Muhović. On i Celje su u prošlom kolu na svom parketu savladali slavni Kil, ali večeras nisu mogli režirati novu senzaciju. Bolja od Celja bila je Barcelona sa 38:30. Muhović se nije upisivao u listu strijelaca. 

Barcelona je slavila na krilima sjajnog Dika Mema koji je postigao deset golova, a sedam je dodao Hampus Vane (Wanne). Kod Celja je najraspoloženiji bio Aleks Vlah sa sedam pogodaka.

U preostala dva susreta večeri, Kil je sa 34:29 bio bolji od Segeda, dok je Nant bio uvjerljiv protiv Elveruma (41:30.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.