LIJEVO KRILO "ZMAJEVA"

Ovčina: Vjerujem da će ova selekcija imati svijetlu budućnost

Imamo kvalitet koji trebamo dokazati, poručio naš reprezentativac

Ovčina: Mladim igračima treba afirmacija. RUKOMETNI SAVEZ BiH

Piše: A. V.

10.10.2022

Na startu priprema za prve mečeve kvalifikacija za EP 2024. sa Slovenijom i Crnom Gorom, lijevo krilo bh. reprezentacije Alen Ovčina poručio je da našem timu treba vremena.

- Hvala vam što ste došli. Iskreno, treba biti realan, svaka ekipa i reprezentacija, koja podmladi tim, treba malo vremena da stekne rutinu, posebno kad dođu neki mlađi igrači. Treba im afirmacija. Što reče trener, spremamo sebe da bismo mi bili što više koncentrisani na naše igre, pa da to prenesemo na utakmice. Imamo kvalitet koji trebamo dokazati i vjerujem da će ova selekcija imati svijetlu budućnost, kazao je Ovčina.

Naglasio je poznanstvo sa selektorom Smajlagićem i pomoćnim trenerom Doborcem, koje datira još iz perioda provedenog u sarajevskoj Bosni.

- Selektor, pomoćni trener i ja smo zajedno bili u RK Bosna Sarajevo 2009. godine, tako da znam njegove mogućnosti i kvalitete. Poznajem njegov rad, razgovarali smo, manje-više poznajem što trener želi od nas. Vjerujem da ćemo u budućnosti i u narednim danima sve više razgovarati. Koliko god mogu ja ću pomoći svojim kolegama, ovo je kolektivni sport, gdje jedni drugima pomažemo, dodao je Ovčina.

- Ima dosta kvalitetnih igrača u Premijer ligi i ovo će super doći da se formira B selekcija. To će mnogo pomoći svima nama, zaključio je Ovčina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.